Subsidie voor Twentse bètastarters

Body: 
De Twentse regio krijgt een miljoen euro subsidie om startende ondernemers in de bèta- en techniekhoek te kunnen bijstaan. Ook komt er een werkgroep die creatieve studenten enthousiast maakt voor het ondernemerschap.

In Twente lopen al langer projecten die hoogopgeleide technici helpen met de start van hun eigen bedrijf. Met de nieuwe subsidie, afkomstig van het ministerie van Economische Zaken, worden bestaande projecten – waarbij onder meer Saxion Hogescholen en de Universiteit Twente zijn betrokken – met elkaar vervlochten.

Het gaat bijvoorbeeld om steun bij een octrooi-aanvraag of apparatuur-aanschaf. Met het miljoen wordt ook een scoutingsapparaat opgezet, dat studenten actief zal benaderen hun afstudeeronderwerpen om te zetten in een ondernemersplan.

De subsidie wordt beheerd door ‘Twente Kennispark’. Dat kreeg vorig jaar via de Universiteit Twente al een miljoen euro in beheer voor ‘technostarters’. Die subsidie kwam uit regionale fondsen. In 2007 gingen daarmee al zeventien ondernemingen van start.

Met het miljoen van Economische Zaken heeft Twente Kennispark grote ambities: in vier jaar tijd wil het 150 nieuwe ondernemingen uit de grond stampen, waar ruim 850 mensen werken.

HOP