Succes voor Utrechtse roeiers in Zwitserland

Rutger Bruil en Stijn Verwey van studentenroeivereniging Orca wonnen dit weekeinde goud op de Rotsee bij Luzern. Ook Claudia Belderbos van Orca was succesvol.

Bruil en Verwey maakten deel uit van de lichte mannen acht. Deze niet-Olympische boot was een klasse apart tijdens de wereldbekerfinales.

Claudia Belderbos was een van de Nederlandse dames in de vrouwen-Acht die brons behaalde. Triton-stuurvrouw Anne Schellekens leidde de boot naar de derde plek. Deze Acht mag wel aspiraties hebben voor de komende Olympische Spelen in Londen 2012.

De gehele vrouwen-Acht droeg overigens rouwbanden tijdens hun race. Dit in verband met het dodelijke ongeval in Tjechiƫ waarbij twee leden van de Delftse roeivereniging Proteus-Eretes om het leven kwamen.

XB