Talkshow van de toekomst | Intelligentie

Vergeet vage trendwatchers en glazen bollen! Tijdens de Talkshow van de Toekomst in TivoliVredenburg werpen we een blik op de toekomst aan de hand van de allerlaatste wetenschappelijke inzichten. Op 11 december bespreken we de toekomst van intelligentie:

- Wat is menselijke intelligentie? 
- Wat doet technologie met ons brein?
- Zijn we over 100 jaar slimmer dan nu? 
- Haalt de kunstmatige intelligentie ons in of gaat er niks boven het menselijke gezonde verstand? 
- Hoe ziet de IQ-test van de toekomst eruit?

Deze vragen worden tijdens de Talkshow van de Toekomst beantwoord door een deskundig panel én het publiek. Eveline van Rijswijk, presentator en wetenschapsjournalist, gaat in twee rondes in gesprek met specialisten op het gebied van menselijke en kunstmatige intelligentie.

Om de verschillende scenario’s tot leven te wekken, reageren de talkshowgasten ook op toekomstbeelden uit boeken, films en series: hoe realistisch zijn deze toekomstvoorspellingen? Wat zal er allemaal kunnen en wat zal voorlopig fictie blijven? Ook is er tijdens de talkshow een belangrijke rol weggelegd voor het publiek: hoe denken zij dat de toekomst eruit gaat zien? Kortom: een gevarieerde, interactieve avond die je niet wil missen!

Met o.a.: 

Eveline Van Rijswijk: programmamaker, presentator, dagvoorzitter, mediatrainer, spreker, theatermaker, wetenschapsjournalist & historica. 

Dylan Molenaar: universitair docent bij de afdeling Psychologie van de Universiteit van Amsterdam. 

Laura Steenbergen: docent en onderzoeker aan de Universiteit Leiden. 

Jacqueline Heinerman: promovendus evolutionaire robotica aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. 

Max Welling: hoogleraar Machine Learning aan de Universiteit van Amsterdam en hij medeoprichter van Scyfer, een bedrijf dat zich bezig houdt met het ontwikkelen van machine learning-technieken.

Tickets via https://tiv.re/talkshowtoekomst