1963-1973 Joshua Peeters

10 decennia geschiedenis van de stad Utrecht, getekend door 10 tekenaars van stripcollectief De Inktpot

100 jaar (Oud-)Utrecht 1923-2023

Tien getekende banieren verbeelden elk op hun eigen manier tien jaar (Oud-) Utrecht: de ontwikkeling van de stad én de rol die de Historische Vereniging Oud-Utrecht en haar leden daarin speelden. De tekeningen hebben allemaal hun eigen stijl, passend bij de tijd die wordt verbeeld. Reis langs 100 jaar betekenisvolle momenten, unieke personen, Utrechtse kunsten en maatschappelijke en stedenbouwkundige ontwikkelingen.

De tentoonstelling is gemaakt in samenwerking met de Stichting de Inktpot, een gezelschap Utrechtse tekenaars dat gezamenlijk stripboeken maakt. Dat doen zij steeds rondom een Utrechts thema of evenement, vaak in samenwerking met instellingen in de stad. Ook twee bij Universiteit en DUB bekende tekenaars, Joshua Peeters en Niels Bongers, doen mee.

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het Stadhuis (Stadhuisbrug 1 in Utrecht) te zien van dinsdag 28 februari tot en met donderdag 24 maart 2023. Geopend op maandag t/m vrijdag 8.30–17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur

Zie www.oud-utrecht.nl