Tivoli doet niet meer mee in Muziekpaleis

Body: 
Het Utrechtse popcentrum Tivoli zal geen rol meer spelen in het nieuw te bouwen Muziekpaleis op het Vredenburg. De gemeente Utrecht heeft vandaag bekend gemaakt dat het de opstelling van Tivoli beschouwt als een beëindiging van de samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente, Tivoli en SJU Jazzpodium.

Eerder deze week liet Tivoli weten vooralsnog slechts als zelfstandig partner in het Muziekpaleis te willen deelnemen. Het popcentrum is bang meegezogen te worden in een financieel debacle.

Cultuurwethouder Floris de Gelder liet vandaag weten dat het ‘samen uit, samen thuis’ is en dat de gemeente slechts verder wil met partners die volledig geloven in het Muziekpaleis. Voortvarendheid zou nodig zijn omdat het Muziekpaleis in 2013 een belangrijke rol moet spelen in de viering van de Vrede van Utrecht. De beëindiging van de samenwerking laat de gemeente verder over aan juristen.

Deze week werd ook al bekend dat de bouw van het Muziekpaleis 43,9 miljoen euro meer gaat kosten, dan was begroot. Wethouder De Gelder zei zich voor te kunnen stellen dat de Utrechtse burger de hele gang van zaken rondom het Muziekpaleis een idiote situatie vindt. ,,Dit is moeilijk uit te leggen, maar we nemen deze stap in het belang van de stad en het Muziekpaleis,’’ aldus de stadsbestuurder.


(Bron: AD/UN)