Toverfluit RAP: opera met een vleugje rap en hiphop

Sopraan Johannette Zomer presenteert samen met rapper Pjotr het operaproject Toverfluit RAP. De voorstelling - gebaseerd op Mozarts bekendste opera Die Zauberflöte - combineert klassieke muziek met een vleugje rap- en hiphop. Uitvoerenden zijn Johannette Zomer (Koningin van de Nacht), diverse jonge rappers onder aanvoering van rapper Pjotr (winnaar Most Wanted 2018), Marlieke Haandrikman (Pamina), Frans Fiselier (Sarastro) en verschillende beginnende solisten, een jongerenkoor en een ambitieus amateurprojectkoor. Toverfluit RAP is te zien op 17 januari 2020 in Ottone in Utrecht. Aanvang: 20:00 uur. 

Sopraan Johannette Zomer heeft in samenwerking met de Zomer Academie Zutphen en vocalisten uit diverse muziekstijlen een sprankelend operaproject rond de wereldberoemde Zauberflöte van Mozart tot stand gebracht. Ze werkte hierbij samen met ‘rising star’ rapper Pjotr, beginnende solisten, gevestigde zangers en een ambitieus amateurprojectkoor. Door samen te werken met deelnemers uit verschillende hoeken werd er automatisch met een frisse blik naar de Toverfluit gekeken. Waar de jonge rappers uit Zutphen zorgen voor de vertaalslag van Mozarts werk naar het heden, zorgt het projectkoor voor uitvoering van de ‘serieuze’ koorwerken. De kruisbestuiving van deelnemers en muziek maken het mogelijk om hernieuwd naar de bekende en veel gespeelde opera te kijken en luisteren. Naast Mozarts oorspronkelijke operamuziek is ook ander werk van hem én nieuw gecomponeerde (rap)muziek toegevoegd.

Het eindresultaat is een opwindende, inspirerende operaversie waarin het oorspronkelijke werk en de muziek nog steeds tot hun recht komen. Dit project won de Zutphen Event Academy Award.

Uitvoerenden
Naast sopraan Johannette Zomer en Frans Fiselier (bariton) treedt de lyrische sopraan Marlieke Haandrikman op. Rapper Pjotr van zomerhit ‘Zonneschijn’ zal zorgen voor de moderne twist in deze opera, verder begeleidt hij de andere jonge rappers. Naast Dansschool Mars Bentum Zutphen werken ook mee het Tulipa Consort en het Toverfluit RAP-projectkoor o.l.v. Elske te Lindert. De regie is in handen van Marleen Prins. Toverfluit RAP is een productie van de Zomer Academie Zutphen.

Informatie en kaartverkoop
Datum:                      17 januari 2020
Tijd:                          20:00 uur 
Locatie:                     Ottone, Kromme Nieuwegracht 62, Utrecht 
Entréeprijs:               € 25,00 normaal / € 17,50 CJP / € 12,50 U-pas / € 10,00 < 18 jr

Kaartverkoop via www.zomeracademiezutphen.nl