Ublad-medewerker wint schrijversprijs

Body: 
Roman Helinski, de auteur van het feuilleton Universitijden op de achterkant van het Ublad en voorheen columnist van het Ublad, heeft de tweede prijs gewonnen in de schrijfwedstrijd Write Now! -regio Utrecht. Er deden in totaal 155 jongeren tussen de 15 en 24 jaar mee.

Maartje Wortel uit Ede werd winnares van deze voorronde van Write Now! — een door het literair tijdschrift Passionate georganiseerde wedstrijd om jong talent te stimuleren zich met schrijven bezig te houden. Afgelopen dinsdagsavond werden de winnaars bekend gemaakt in Tivoli. Helinski werd tweede omdat hij, volgens de jury, het ‘ambacht’ beheerst en als professioneel auteur aangemerkt moet worden. Hij kreeg boekenbonnen ter waarde van 125 euro. Passionate organiseert de schrijfwedstrijd Write Now! voor de achtste keer.

De winnaar van deze voorronde, Maartje Wortel, mag net zoals de winnaars uit de andere zestien deelnemende regio’s, naar de finale die op 20 januari plaatsvindt in Rotterdam. De winnaar van de finale krijgt een laptop, een coachingstraject bij uitgeverij Augustus, een optreden op GDMW Festival dat op 3 en 4 oktober 2008 in de Rotterdamse Schouwburg plaatsvindt en een optreden tijdens De Nachten 2008 in Antwerpen.

Naast de juryprijzen zal ook een publieksprijs worden uitgereikt. Hiervoor kan vanaf januari online worden gestemd. Deze prijs wordt verzorgd door dagblad Sp!ts. De publiekswinnaar wint onder andere een publicatie in dagblad Sp!ts.

Voordat de winnaars bekend werden gemaakt, waren er dinsdagavond optredens van Dj Thelonious, Ingmar Heytze en Glimlicht. Ook werd de animatiefilm Wat water weet vertoond, een animatie geïnspireerd door een gedicht van Ruben van Gogh. De presentatie van de avond in Tivoli was in handen van Jeroen Rozendaal

AH