Ken Uzelf! Op de tempel van Delphi stond het al: γνῶθι σεαυτόν (gnothi seauton) of wel ‘ken uzelf’. 

Met dit credo in ons achterhoofd start op maandag 4 oktober een wel zeer bijzondere collegereeks. Gedurende 11 weken gaan we op speurtocht naar onszelf. Wie zijn we als mens? En hoe verhouden we ons tot onze omgeving? Dit alles met als uitgangspunt dat als je jezelf kent, je beter weet hoe we ons verhouden tot onze omgeving. 

Onze eigen Jane Goodall sluit op 18 december de reeks af met een mooie unieke bijdrage!

Wat mag je verwachten deze weken? In vogelvlucht:

We kijken naar de 'seven deathly sins' en daar waar het 'niets' 'iets' werd. We vragen ons af of we kansloos zijn in de race van de technologie en zoomen in of leiderschap en charisma aangeboren zijn. Uiteraard komt het gedrag van de chimpansee aan bod; dat laat ons zien hoe sensitief we als mens eigenlijk nog zijn. Maar ook bekijken we waarom het voor ons soort zo verleidelijk is om te zondigen. We gaan door middel van filosofie kijken naar onze plek in de samenleving en heb je als individu wel invloed op natuurbehoud? Hoe staat het met onze innerlijke weerbaarheid en het modewoord purpose? En we gaan zien hoe natuur en technologie samensmelten en de drijvende kracht achter de ontwikkeling wordt. Heel veel dus... En het belooft zeer spraakmakend te worden en echt je blik op onszelf te verbreden.

Heel veel reden dus om jezelf mee te laten voeren in deze prachtige reeks. 

De opbrengsten van de deelname gaan volledig naar het Jane Goodall Instituut en daarmee kunnen we mede ons prachtige werk voortzetten. Voor studenten is er een 50% korting mogelijk op deze bijdrage. Enthousiast geworden en wil je je inschrijven? Dat kan via: https://oermens2.nl/inschrijvencursus/