Universitaire musea succesvol in 2007

Body: 
Vorig jaar bezochten ruim 42.500 mensen het Universiteitsmuseum; Sonnenborgh ontving ruim 25.500 gasten. Dit leverde voor beide locaties samen 68.000 bezoekers op: ruim 5.000 meer dan in 2006.

Hoogtepunten voor het museum waren de heropening in mei van de gerestaureerde kassen, de museumnacht in juli en de wisseltentoonstelling ‘Karakter te kijk’ die nu nog steeds te zien is.

Om het hedendaags onderzoek van de UU in beeld te brengen, is het museum vorig jaar begonnen met een reeks korte wisseltentoonstellingen over actueel onderzoek. Klimaatonderzoek op de polen (‘Boren in ijs’) was in oktober als eerste aan de beurt.

Het museum is vorig jaar begonnen met een grootschalig project om een groot deel van de collectie te digitaliseren. De verwachting is dat deze vanaf de tweede helft van 2008 (deels) te raadplegen is via de website van het Universiteitsmuseum.

Eén van de hoogtepunten voor museum/sterrenwacht Sonnenborgh was de opening in april van de tentoonstelling ‘IJskoude wetenschap’ over poolonderzoek naar de opwarming van de aarde. Vooral in de zomermaanden werd Sonnenborgh druk bezocht en ook de kijkavonden waren in trek.

AH