domtoren

Hou jij van verhalen vertellen? Ben je niet bang om voor een groep te spreken? En ben je ook zo trots op het icoon van onze stad? Dan is een bijbaan als Domtorengids bij Utrecht Marketing iets voor jou. Stichting Utrecht Marketing is dé centrale marketing- en promotieorganisatie die Utrecht positioneert en profileert voor (potentiële) bewoners, bezoekers, bedrijven en talenten. 

Voor de Domtoren zijn wij op zoek naar meerdere: 

Domtorengidsen

(op basis van een 0-uren contract)

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Je werkt voor het icoon van Utrecht: de Domtoren. Je geeft rondleidingen op de Domtoren en over het Domplein en vertelt het verhaal van de Domtoren, het Domplein en Utrecht aan bezoekers, bewoners, schoolkinderen en bedrijven. Je krijgt energie van al die verschillende doelgroepen en die zul je nodig hebben om telkens weer 465 treden te beklimmen. Maar juist zo’n actieve bijbaan spreekt je wel aan.

Behalve tijdens de rondleidingen, kun je je gastvrijheid en voorliefde voor persoonlijk contact met mensen ook goed kwijt gedurende de momenten waarop je niet gidst. Je helpt namelijk ook mee met de verkoop van tickets, producten en het geven van informatie in onze Winkel van Utrecht/VVV. Daarnaast behoren het begeleiden van (besloten) evenementen in de toren (bv. Publieksevenementen, huwelijken of vergaderingen) ook tot de mogelijke werkzaamheden. Wat je ook doet bij ons, je zoekt altijd de verbinding vanuit het persoonlijke contact. 

Hoewel je rondleidt in je eentje, werk je in een enthousiast team van studenten en vaste medewerkers die allemaal een voorliefde hebben voor Utrecht en de Domtoren. Je beschouwt het als een voorrecht om samen met je collega’s het verhaal van onze stad en toren uit te dragen. Het betreft wel bijbaan voor langere tijd en geen seizoenswerk.

TAKEN

Als gids heb jij de volgende taken:

 • Je geeft rondleidingen in en rond de Domtoren, aan zowel nationale als internationale bezoekers. 
 • Je helpt mee in de Domtoren- en Winkel van Utrecht / VVV.
 • Je begeleidt (publieks)evenementen in de toren. 
 • Ook het geven van stadswandelingen behoort tot de mogelijkheden. 

PROFIEL

Van jou vragen we:

 • Uitstekende spreekvaardigheid, bij voorkeur ervaring met het spreken voor groepen en/of affiniteit met rondleiden. 
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. 
 • Interesse in en kennis van de cultuurhistorie en de toeristische hoogtepunten van de stad Utrecht.
 • Uitstekende sociale vaardigheden.
 • Gastgerichtheid en proactiviteit. 
 • Flexibele beschikbaarheid, inclusief weekenden, ‘s avonds en op feestdagen.
 • Woonachting in of nabij Utrecht.

AANBOD & SALARIS

Stichting Utrecht Marketing biedt een arbeidsovereenkomst voor de duur van 6-12 maanden met optie tot verlengen, een marktconform salaris en kent daarnaast prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een persoonlijk opleidingsbudget en 25% korting op producten uit de VVV-winkel. Het betreft een afwisselende bijbaan waarin je het hele jaar uren kunt maken.

CONTACT

Spreekt deze functie jou aan? Stuur dan een mail naar domtoren@utrechtmarketing.nl met daarin je CV en motivatiebrief. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.