De komst van het coronavirus heeft ervoor gezorgd, dat er veel meer scooters en brommers worden verkocht. Dit is eigenlijk heel logisch te verklaren.
Het openbaar vervoer is een tijdlang alleen beschikbaar geweest voor werknemers in de zorg.
Creatief zoeken naar oplossingen lag dus voor de hand. De aanschaf van een brommer of scooter is dan ook een logische keuze in deze periode.

Flexibel vervoer
Het reizen met een brommer of scooter heeft echter meer voordelen. Doordat jij je verplaatst op een scooter of brommer, is er van nauw contact met een ander geen sprake. De kans dat jij tijdens het vervoer besmet raakt met het coronavirus, is te verwaarlozen. Ook het dragen van een mondkapje is niet nodig als jij op je brommer of scooter naar je werk of school gaat.

Brommerverzekering afsluiten
Als jij tot de aanschaf van een scooter of brommer bent overgegaan, dan moet je deze verplicht verzekeren. Brommerverzekering nodig? Zorg dan dat je niet teveel betaalt en vergelijk de diverse mogelijkheden. Bij het kiezen van een brommerverzekering is het van belang dat jij bepaalt, welke dekking jij nodig vindt.

Een standaard WA-verzekering is verplicht, dus dat zal je sowieso moeten afsluiten.
Heb jij een goedkope brommer aangeschaft, dan is de WA-verzekering misschien goed genoeg voor jou. Wil jij echter ook diefstal verzekerd hebben, dan kan je het beste kiezen voor WA plus. Qua premie is deze verzekering niet veel duurder, maar je krijgt dus wel het aankoopbedrag terug, als jouw brommer gestolen wordt.

De duurste vorm op het gebied van een brommerverzekering is de all-risk verzekering.
Deze dekt schade die jij zelf veroorzaakt en keert ook een hoger bedrag uit, als jij een nieuwe brommer hebt gekocht. Logischerwijs is deze verzekering een stuk duurder.

Scooterverzekering
Net als bij een brommer, is het bij de aanschaf van een scooter ook verplicht, deze te verzekeren. Scooterverzekering vergelijken loont zich dan. Weliswaar kent de scooterverzekering dezelfde vormen als de brommerverzekering, maar dan nog is vergelijken de moeite waard.
Er wordt aangeraden om voor een WA-verzekering te kiezen als jouw scooter minder waard is dan 100 euro of ouder dan vier jaar is.
Heb jij schadevrije jaren opgebouwd, dan zal de premie voor jou een stuk lager uitvallen.

Ben jij op zoek naar een brommer- of scooterverzekering, dan kan je online binnen een paar minuten kijken wat een verzekering jou gaat kosten.