Levensechte verhalen op toneel
Wat is jouw levensverhaal? Tijdens het nieuwe storytellingfestival Vertel! geven zes performers van verschillende culturele achtergronden antwoord op deze vraag. Ze gaan terug naar de kern van het theater: een verhaal vertellen. Tegelijkertijd staan ze met beide benen in het hier en nu en kaarten ze  conflicten, ontmoetingen en culturele verschillen aan waar we vandaag mee te maken hebben.

Kom ook naar Vertel! en laat je meenemen, verbazen, ontroeren en raken door deze persoonlijke verhalen.  Tijdens Vertel! bezoek je op één avond twee voorstellingen. De eerste voorstelling kies je zelf, de tweede voorstelling staat vast.

VR 10 MEI
20U00 SOUFIANE MOUSSOULI
|VOLGENS MIJ BEN IK EEN JOOD
Antisemitisme in Nederland groeit. De ogen zijn gericht op de jonge moslimbevolking. Is dat terecht? Soufiane Moussouli onderzoekt de relatie tussen mensen van verschillende religies. Gebaseerd op persoonlijke ervaringen en geschiedenis.
Of
 

20U00 SAHAND SAHEBDIVANI |PAPAVER EN GRANAATAPPELS
Sahand verliet op zijn derde zijn geboorteland Iran. In Papaver en Granaatappels vervlecht hij mythische vertellingen met verhalen van zijn ouders en over zijn kindertijd in Nederland.
En
 

21U30
ROBIN BLOCK |
SAMUDRA
70 jaar nadat zijn Indonesische grootouders naar Nederland vluchtten maakt Robin Block dezelfde reis. Met zijn voorstelling probeert hij een brug te slaan tussen de Indonesische en Nederlandse cultuur.

ZA 11 MEI
20U00 ABHISHEK THAPAR |
MY HOME AT THE INTERSECTION (Engelstalig)
Intieme voorstelling waarin Abhishek aan de hand van zijn familiegeschiedenis en feiten uit de traumatische geschiedenis van de Indiaase streek Oost Punjab op zoek gaat naar de betekenis van ‘thuis’ in zijn geboortestad Moga.
Of
 

20U00 SOULA NOTOS | WIE BEN JE ALS NIEMAND KIJKT?
Humoristische en ontroerende solovoorstelling van Soula Notos over hoe het is om op te groeien met verschillende labels en hoe je daarmee omgaat zonder gek te worden.
En
 

21U30 SHAH TABIBI | THE SHAH OF HOLLAND
Aangrijpende storytellingshow over de reis van een Nederlandse Afghaan die twee werelden op één aarde knutselt. Shah Tabibi neemt het publiek op een innemende wijze mee in zijn persoonlijke ervaringen.

RANDPROGRAMMA
Naast de voorstellingen is er ook een foto-expositie georganiseerd door de culturele ontmoetingsplek De Voorkamer, live-muziek, hapjes en drankjes. Kijk voor meer informatie en tickets op https://www.theaterkikker.nl/category/vertel/