VVM Café: Klimaatmaatregelen, waarom eigenlijk?

VVM Café

Verslaafden zijn we. Verslaafd aan goedkope fossiele energie. Onze hele samenleving is ervan afhankelijk. Vanavond vertelt een goed ingevoerde, kritische geest je alles over onze fossiele energieverslaving (en onze pogingen om af te kicken).

Als columnist voor Tijdschrift Milieu verkondigde Johan SLiggers al zonder aarzeling zijn tegendraadse mening. Dat moest wel onder pseudoniem (Dwarsliggers), want hij werkt bij het milieu ministerie. Nu, als pensionado, neemt hij helemaal geen blad meer voor de mond.

Deze avond vormt de ‘live’ versie van een serie van vijf artikelen die hij eind 2019, begin 2020 publiceert in Tijdschrift Milieu. Tijdens het Café geeft hij de ‘extended version’ van de hele serie met onderbouwing met cijfers, plaatjes en anekdotes. Hij vertelt zijn verhaal aan de hand van de fases die een verslaafde doormaakt : ‘De Ontkenning’, ‘De Verslaving’, ‘Het Afkicken’ – en aangezien dat minder of meer succesvol verloopt-, tot slot aandacht voor 'De Achterblijvers’ en ‘De Voorlopers’.

Johan Sliggers bundelde meer dan 100 van zijn columns in Tijdschrift Milieu in het boek ‘Geen spoor zonder Dwarsliggers’. Het boek vormt een rijke schat aan informatie van hoogte- en dieptepunten van het Nederlandse milieubeleid de afgelopen 12,5 jaar. Dit geldt voor iedereen die hier op de een of andere wijze bij betrokken is. De columns die in Tijdschrift Milieu hebben gestaan, zijn scherp, gevat en nog steeds erg actueel. Voor € 10 (contant meenemen) kunt u tijdens het VVM Café een gesigneerd exemplaar aanschaffen.