DOE MEE MET DE VWN GEDICHTENWEDSTRIJD

Schrijf jij gedichten en heb je affiniteit met wetenschap? Droom jij ervan om je gedicht gepubliceerd te zien in een echte bundel? Wil je graag 250 euro winnen?

De Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en –communicatie Nederland (VWN) organiseert dit najaar een wetenschapsgedichtenwedstrijd ter ere van haar 35-jarig jubileum.

De opdracht luidt: Schrijf een gedicht binnen het thema 'wetenschap'.

Goed om te weten:

  • Iedereen mag deelnemen;
  • Elke deelnemer mag maximaal drie gedichten inzenden;
  • Het gedicht is in het Nederlands, het Vlaams, het Afrikaans, het Papiaments, het Fries of één van de lokale dialecten of streektalen. Bij niet-Nederlandstalige gedichten wordt de deelnemer verzocht een vertaling mee te sturen;
  • De dichtvorm en -stijl zijn vrij;
  • Het thema wetenschap mag breed worden geïnterpreteerd: een ollebolleke over Einstein, een sonnet over culturele antropologie of een haiku over het lableven; laat je fantasie de vrije loop en verras!

De beste ruim honderd inzendingen worden gebundeld; bovendien wordt de top 3 beloond met mooie prijzen en publicatie in het NRC Handelsblad. Een onafhankelijke jury, bestaande uit Anna Enquist, Edward van de Vendel, Marlies ter Voorde en Ionica Smeets, zal de winnaars selecteren.

Dien je gedicht(en) uiterlijk in op 5 december.

Surf naar www.vwn.nu/gedichtenwedstrijd voor meer informatie, het reglement en het inzendformulier, of kijk op onze Facebookpagina (https://www.facebook.com/VWN-Gedichtenwedstrijd-102991488831169).