afbeelding willem witteveen

Op 17 juli 2014 werd vlucht MH17 neergehaald boven Oekraïne. Eén van de slachtoffers was Eerste Kamerlid en hoogleraar Willem Witteveen die samen met zijn vrouw en dochter reisde. Dit jaar is het tien jaar geleden dat zij omkwamen. Om die reden organiseert de Eerste Kamer in samenwerking met Tilburg University dit jaar een prijsvraag en symposium. 

Wat wil jij Willem Witteveen zeggen, schrijven, tonen of laten horen over Nederland, tien jaar na het begin van de oorlog in Oekraïne? Deel je gedachten, gevoelens of reflecties in een vorm die jou aanspreekt: een brief, essay, schilderij, gedicht of muziekstuk.

De drie mooiste, ontroerendste of wijste inzendingen winnen een geheel verzorgde dag als speciale gast van de Eerste Kamer op Prinsjesdag 2024. Ook worden de bijdragen gepubliceerd op de website van de Eerste Kamer of tentoongesteld in het gebouw van de Eerste Kamer.

Inzendingen kunnen worden opgestuurd van 1 mei tot en met 5 juni. Zie voor meer informatie en het spelreglement: Wat zou Willem Witteveen maken? - Eerste Kamer der Staten-Generaal

Bij vragen kan je contact opnemen met Antje Beers (antje.beers@eerstekamer.nl ) of Arend Wadman (arend.wadman@eerstekamer.nl)