Wereldfeest tijdens Culturele Zondag

Body: 
Aanstaande zondag 28 juni opent burgemeester Wolfsen om 13.00 de negende editie van het Wereldfeest Utrecht, één van de Culturele Zondagen. Tot 19.30 uur is er muziek, dans, eten en drinken, kinderactiviteiten en een bazaar. Alles is gratis toegankelijk. In het Julianaparkt.

De line-up bestaat dit jaar zowel uit lokaal en aanstormend talent als internationale topacts uit Nederland, Suriname, Kaapverdië, Brazilië en Marokko. Een mix van onder andere soul, jazz, hiphop, reggae en latin. Spraakmakende artiesten als Sabrina Starke (winnares van een Edison voor Beste Nederlandse Nieuwkomer), Fouradi, Suzanna Lubrano (in Zuid-Afrika verkozen tot beste Afrikaanse Artieste van het Jaar), Giovanca en Zuco 103 (met Brazilectro), zijn de hoogtepunten van de dag.

Voorafgaande aan het Wereldfeest Utrecht is er een talentenjacht op een drietal ROC’s in Nederland. De winnaar daarvan krijgt de kans om zijn of haar talent te tonen en geeft een optreden op het Wereldfeest.

Dit jaar heeft het Wereldfeest twee nieuwe podia, de Zomerbeats Lounge en het Rhythm & Dance Plein. In de lounge nemen DJ Safri en Groove B de bezoekers mee op een muzikale wereldreis. Op het Rhythm & Dance Plein genieten de bezoekers van een (jazz) club beleving.

In het Kinderpaviljoen maken kinderen een reis om de wereld met verhalen, dans en muziek. Ze kunnen kijken naar een poppenschouwspel uit Nicaragua en zelf leren rappen in een Rap-workshop. Zelf geschreven liedjes worden voorgedragen door de leden van het kleurrijke Mama Verhalenkoor.

Het Wereldfeest Utrecht werd in 2001 voor het eerst georganiseerd en is uitgegroeid tot een uitbundig werelds festival. In voorgaande jaren zorgden zo’n 25.000 bezoekers van allerlei nationaliteiten voor topedities.

AH

Voor de volledige line-up en meer informatie zie: www.wereldfeestutrecht.nl