wetenschap

Body: 
Mannen en vrouwen met veel sekspartners vinden het gemakkelijkst nieuwe sekspartners. Voor het Nationale Onderzoek van Seksueel Gedrag onthulden 3500 heteroseksuele Noren met hoeveel partners ze het bed hebben gedeeld en hoe vaak ze seks hebben. Het meest voorkomende aantal sekspartners over het hele leven was vijf, maar één bedgenoot kwam bijna net zo veel voor. 26 Procent van de vrouwen en 29 procent van de mannen zeiden het met meer dan tien partners gedaan te hebben. En inderdaad: mensen die meerdere partners hebben gehad verwerven sneller nieuwe partners. Volgens de onderzoekers kan dat komen door een toenemende versiervaardigheid of een zekere verslaving aan wisselende partners. Ook is eerder al eens aangetoond dat mensen aantrekkelijker worden gevonden als bekend is dat ze het met veel anderen gedaan hebben. (bron: Noorderlicht).

Seks leidt tot seks

Van tap naar lab

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en het Interstedelijk Studenten Overleg hebben maandag het rapport Van de tap naar het lab aangeboden aan minister Plasterk. Zij hopen zo'n 750 getalenteerde masterstudenten iets extra's te bieden door hen een aanstelling van een dag in de week te geven als student-assistent. Hiervoor is vijf miljoen euro per jaar nodig. Het ISO en de KNAW roepen de hulp in van faculteiten en studenten om na te denken over de invulling van de baan want 'assisteren bij een practicum of het in stilte verwerken van survey-gegevens zijn niet direct zaken waaraan de KNAW denkt'. KNAW en ISO hopen dat in januari 2008 de eerste assistenten aan de slag kunnen.

Uniek

'Stel je legt als aio een probleem voor aan je promotor - ik noem maar wat: Het diermodel werkt niet. Besef dan dat dit twee problemen ineen zijn. Probleem 1 (van de aio): Het diermodel werkt niet. Probleem 2 (van de promotor): Mijn aio klaagt dat het diermodel niet werkt.' Aldus Miquel Bulnes in zijn column in het eerste nummer van Uniek, het fonkelnieuwe magazine van het UMC Utrecht. Met Scan publiceerde het ziekenhuis de afgelopen jaren een blad vol . Heel mooi, zegt bestuursvoorzitter Blijham, maar de vraag was: Wat heeft de patiënt daaraan? In het zeer fraai vormgegeven Uniek, dat op vrijdag 22 juni het daglicht ziet, daarom ook veel aandacht voor patiënten en personeel. En uiteraard voor de geplaagde promotor, die als hij echt niet meer weet wat hij nog met zijn aio aanmoet, volgens Bulnes in arren moede uitroept: 'Prik maar een datum voor je promotie.' Mooi blad, dat Uniek.