Yascha Mounk in TivoliVredenburg

Onze democratie is in gevaar. Steeds vaker zijn individuele rechten en de wil van de meerderheid, dé twee fundamentele uitgangspunten van onze democratie, met elkaar in conflict. Waar technocraten politieke vragen steeds vaker depolitiseren, willen populisten zoals Trump of Orbán een democratie zonder oog voor minderheden.

Tijdens de 9e Marchant-lezing How to save democracy gaat Yascha Mounk in op de vraag waarom deze ontwikkelingen onze democratie in gevaar brengen, en hoe we haar kunnen redden. Co-referent is Tom van der Meer.

Yascha Mounk
Harvard-politicoloog Yascha Mounk schreef de internationale bestseller The People versus Democracy – Why Our Freedom is in Danger and How to Save It. Hij is van ’s werelds meest vooraanstaande auteurs over de liberale democratie en de opkomst van het populisme.

Tom van der Meer
Hoogleraar politicologie Tom van der Meer (Universiteit van Amsterdam) is gespecialiseerd in thema’s rondom politiek vertrouwen, electorale volatiliteit en politieke socialisatie. Tevens is hij lid van de Staatscommissie parlementair stelsel.

 

Yascha Mounk | Hertz | 7 februari 2019 | 15,40 (regulier) 12,83 (student)