Cultuurtip: Het Streekbierfestival

Cultuurtipster Jessica Heijmans kijkt uit naar het weekend en tipt het Streekbierfestival.

Wat raad je aan?
Het Streekbierfestival.

Waarom is dit volgens jou de moeite waard?
Dagen vol zon, bloemen die overal omhoog schieten en voor het eerst voel je weer die zin om naar buiten te gaan. Beetje bij beetje begint het lente te worden en dat betekent dat de terraskriebels spontaan naar boven komen. Komt mooi uit, want komend weekend is het alweer tijd voor de vierde editie van het Streekbierfestival. Tijdens dit festival kun je door het hele centrum speciaalbiertjes proeven van Utrechtse makelij. Een soort kroegentocht dus, maar dan wel het hele weekend lang. Niet alleen een super begin van de lente, maar ook een goede manier om jouw stad nóg beter te leren kennen.

Waar moet ik in het bijzonder op letten?
Aan het Streekbierfestival doen maar liefst 15 verschillende cafés mee, zoals ’t Gras van de Buren, ‘t Hoogt en Florin. Bovendien zijn er biertjes te proeven van wel 16 Utrechtse brouwerijen, en dus zullen er keuzes moeten worden gemaakt. Net zoals het bij elke echte kroegentocht betaamt, is enige voorbereiding geen slecht idee. Om zoveel mogelijk van jouw favoriete biertjes te kunnen proeven, kun je daarom in de deelnemende cafés een eigen route uitstippelen. In ieder café kun je twee verschillende bieren proeven, en op zondag zullen de deelnemende brouwers tijdens de tap-takeover zelf achter de tap staan. Diverse cafés zorgen bovendien voor fijne deuntjes. Dat wordt goed plannen dus!

Waar, wat, wanneer?
Het Streekbierfestival vindt plaats op 19 en 20 maart in het centrum van Utrecht. Vanaf 15.00 uur kun je gratis terecht in diverse cafés, en nee, helaas zijn de biertjes niet inbegrepen.

Tags: cultuurtip

Advertentie