Cultuurtip: Kasteel de Haar

Jessica Heijmans tipt: zelf je plekje ontdekken in en om Kasteel de Haar.

Wat raad je aan?
De mooiste plekken zelf ontdekken in Kasteel de Haar.

Waarom is dit volgens jou de moeite waard?
Brigitte Bardot reed er eens met haar brommer doorheen, Roger Moore (007) was een graag geziene gast en ook onze eigen Marco van Basten werd er als een koning ontvangen. Eén maand per jaar leefde de familie Van Zuylen van Nijevelt in grote weelde op Kasteel de Haar, en deze on-Nederlandse glamour deelden zij graag met, vooral buitenlandse, beroemdheden. In september werd er flink uitgepakt door de baron en barones: de sarcofaag in de Main Hall werd gevuld met ijsblokjes om de champagne te koelen, de kamers van de gasten werden geheel gepersonaliseerd en voordat het gemaskerde bal begon, nuttigden de heren cognac uit een kristallen karaf. De afgelopen eeuw kon het kasteel enkel worden bekeken tijdens rondleidingen, maar nu mag jij op eigen gelegenheid het kasteel verkennen.

Waar moet ik in het bijzonder op letten?
Ben jij benieuwd naar wat zich heeft afgespeeld achter de slaapkamerdeuren van het kasteel? Blijf dan nog even hangen, want voor de tweede keer in honderd jaar krijgen gasten de kans om de slaapvertrekken van beroemde gasten als Joan Collins en Yves Saint Laurent te bekijken. Tijdens deze rondleiding hoor je alles over de slaapkamergeheimen en nachtelijke avonturen van de internationale jetset. Wanneer je het kasteel van onder tot boven hebt gezien, is het zeker een aanrader om het park en de tuinen ook nog even te verkennen. 

Wat, waar, wanneer?
Kasteel de Haar is het hele jaar geopend; zelf je plekje ontdekken kan t/m donderdag 30 juni. Je vindt het kasteel in Haarzuilens. De entree is € 14,00 (incl. het park en de tuinen), de slaapkamerrondleiding kost € 3,50. Kijk voor meer informatie op de site.

Tags: cultuurtip

Advertentie