Cultuurtip: Kingshouse Festival

Jessica Heijmans raadt het leukste Koningsdagfeestje aan: Kingshouse Festival.

Wat raad je aan?
Kingshouse Festival.

Waarom is dit volgens jou de moeite waard?
Hoe vier je de 49e verjaardag van de koning der Nederlanden het beste? Je eet zoveel mogelijk oranje tompouces, struint een aantal vrijmarkten af en trekt je mooiste oranje of rood-wit-blauwe kleding aan met diepzinnige spreuken er op gedrukt als “’s avonds een vent, ’s ochtends een koning”. Maar wat wij Nederlanders ook heel goed kunnen op Koningsdag is losgaan op een van de vele muziekfestivals. Traditiegetrouw reizen de grootste (inter)nationale artiesten door ons land om ons vorstelijk te vermaken. Sinds vorig jaar kunnen we de overvolle treinen naar Amsterdam, Den Haag of Rotterdam vermijden en gewoon op onze fiets stappen voor een van de grootste koningsdagfestivals van Nederland: Kingshouse Festival.

Waar moet ik in het bijzonder op letten?
Op dit koninklijke feestje staan grote artiesten uit de Nederlandse dancescene, zoals Fedde Le Grand, W&W en Wildstylez en deze mooie lijst wordt aangevuld met de Franse dj Martin Solveig. De headliners vind je natuurlijk op de mainstage, maar verken ook zeker de rest van het immense terrein om te kunnen genieten van een reeks artiesten in de eclectic/urban area. Het festival is gedeeltelijk in de Jaarbeurs, en dat betekent dat er ook een plek is om te schuilen mocht het zonnetje onverhoopt plaatsmaken voor een regenbui. De dresscode van Kingshouse Festival is trouwens oranje/wit, dus duik je kast in en zorg voor een t-shirt, rokje, zonnebril of – just in case - een poncho in één van deze kleuren.

Wat, waar, wanneer?
Kingshouse Festival is te bezoeken op 27 april van 12.00-22.00 op het buitenterrein van de Jaarbeurs Utrecht. De tickets uit de derde fase kosten €22,50 per stuk.

Tags: cultuurtip

Advertentie