Cultuurtip: Oud Amelisweerd

Puk tipt Museum Amelisweerd voor een leuk uitje op fietsafstand van Utrecht.

Wat raad je aan?
Museum Oud Amelisweerd. 
 
Waarom is dit volgens jou de moeite waard?
Wie nu de zon weer begint te schijnen eens de omgeving van Utrecht wil verkennen kan op de fiets richting Bunnik stappen om de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen te bezoeken. Daar vind je midden in de natuur het landhuis Oud Amelisweerd, waar sinds 2012 het Museum Oud Amelisweerd (MOA) gevestigd is. Het museum huist een grote collectie van de bekende Nederlandse kunstenaar Armando, variërende van schilderkunst tot beeldhouwkunst tot poëzie. Het landhuis, een rijksmonument daterend uit de 13e eeuw en herbouwd aan het eind van de 18eeeuw, is echter al een kunstwerk op zich, om nog maar te zwijgen over de verrassend mooie omgeving vlak buiten Utrecht. Kunst, natuur en architectuur komen in het MOA dan ook fantastisch samen.

Waar moet ik in het bijzonder op letten?
Het landhuis staat ook wel bekend om zijn bijzondere Chinese behangen die in de 18e eeuw door de V.O.C. naar Nederland zijn gebracht. Tegen dit decor is ook de videoclip voor het nummer ‘Emily’ van Carice van Houten opgenomen, die overigens in de buurt van Amelisweerd is opgegroeid.  
 
Waar, wat, wanneer? 
Het MOA is gevestigd aan de Koningslaan 9 in Bunnik, en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Tags: cultuurtip

Advertentie