Cultuurtip: Spring festival

Cultuurmedewerker Tomy tipt deze week het veelzijdige festival Spring.

 

Wat raad je aan?
Spring festival; 10 dagen theater, dans en meer van 19 tot en met 28 mei.

Waarom is dit de moeite waard?
Inmiddels heeft Spring haar plekje in het Utrechts festivallandschap wel gevonden. Het is een aantal jaren terug ontstaan uit een fusie van een theater/performance- en een dansfestival en is inmiddels toe aan haar 4e editie. Ook dit jaar is er weer een spannende mix geprogrammeerd van dans, theater, performance, installaties en combinaties van dit alles.

Waar moet je in het bijzonder op letten?
Er is natuurlijk een aantal voorstellingen in theaters geprogrammeerd; zo kan je het ”grote zaal”-debuut van Jan Martens The Common People zien, waarin je de bijzondere eerste ontmoetingen van 48 Utrechters bijwoont. Florentina Holzinger & Vincent Riebeek spelen Schönheitsabend, een choquerende performance waarin zij niks aantrekken van bestaande machtsrelaties, man-vrouwrollen en ook niet terugdeinzen voor een beetje erotiek. Daarnaast is er ook locatietheater in het centrum van Utrecht (Blue Tired Heroes van Massimo Furlan) en in een polder in de buurt van Utrecht (The Re-enactment of the now van Theater Utrecht / Davy Pieters).  Tot slot zijn er nog verschillende installaties te zien, waaronder A piece of 2 – balancing human sized rocks van Nick Steur op de Neude.

Waar, wat en wanneer?
Het festival vindt plaats van 19 tot en met 28 mei in Utrecht. Deelnemende theaters zijn o.a. Theater Kikker en de Stadsschouwburg; in deze laatste is ook het festivalhart te vinden. De prijzen van de voorstellingen en installaties variëren; er zijn enkele gratis onderdelen en op de rest krijg je een fikse korting als student. Meer info vind je hier.

DUB geeft 5x2 kaarten weg voor de voorstelling Concrete tijdens Spring festival. Kijk hier voor de winactie.

Tags: dans | cultuurtip

Advertentie