Cultuurtip: Straatschouwburg

Watse tipt in zijn cultuurtip ex-brouwerij Straatschouwburg aan de Oudegracht.

Wat raad je aan?
Bezoek de Straatschouwburg O371 in het pand van de brouwerij "de Boog" dat, in de vervlogen tijd die de 17e eeuw heet, ooit een brouwerij was. 

Waarom is dit volgens jou de moeite waard?
Een bezoek aan de Straatsschouwburg is multi-interpretabel. De gastvrijheid van deze ex-brouwerij beperkt zich niet alleen tot een enthousiast publiek van divers pluimage, maar biedt ook de kans aan (beginnende) kunstenaars die de bühne tot hun arena rekenen. Theater, dans, experimentele muziek en cabaret behoren tot het meest voorkomende repertoire (maar zeker niet altijd hoor, er was bijvoorbeeld ook eens een Ilias voorleesmarathon).  

Wat erg leuk is om even uit te lichten is dat we hier en-passant temaken hebben met een mini-productiehuis: gratis repeteren en mogelijkheden voor een try-out. Vrijdag 6 mei komen er bijvoorbeeld afstuderende cabaretstudenten langs om het publiek eens te laten beoordelen of ze hun vak verstaan hebben. 

Tot slot biedt de grote zaal  (42m2, vers aan de haak) een mooie intieme ervaring en is er (vaak) de mogelijkheid om te genieten van de kookkunsten van de gastvrouw.

Waar, wat wanneer?
Waar: Oudegracht 371, Voor: een appel en een ei. 
Wanneer: 6 mei, maar kijk voor een volledige agenda op http://www.straatschouwburg.nl

Tags: cultuurtip

Advertentie