De Musyck Kamer

Ilya Lisser tipt een aflevering van radioprogramma De Musyck Kamer over de overleden UU-hoogleraar Louis Grijp.

Wat raad je aan?
Opname van De Musyck Kamer.

Waarom is dit volgens jou de moeite waard?
Het radioprogramma De Musyck Kamer van de concertzender staat op zaterdagmiddag 27 februari in het teken van de onlangs overleden hoogleraar Louis Grijp. Grijp wijdde zijn leven als musicoloog en als luitist aan het opsporen van Nederlandse liedjes uit onder andere de middeleeuwen en de gouden eeuw. Deze liedjes voerde hij uit met het ensemble Camerata Trajectina, waarvan hij jaren de artistiek leider is geweest. Tijdens de uitzending zal dit ensemble vertellen over Louis Grijps werk en zullen ze verschillende liedjes uit hun repertoire ten gehore brengen. Verder staat de uitzending ook in het teken van verschillende jonge musici die op korte termijn een cd gaan uitbrengen of dat onlangs cd’s nog hebben gedaan zoals het trio Fantasticus en de Duitse countertenor Kaspar Kröner.

Waar moet ik in het bijzonder op letten?
Deze aflevering van De Musyck Kamer wordt uitgezonden op een zondag in maart 2016. Houd de website of de Facebookpagina van de Concertzender in de gaten voor de precieze uitzenddatum.

Waar, wat wanneer?
De opname is gratis bij te wonen op zaterdag 27 februari 2016 van 14.00 tot 16.30 uur in de Dekenkapel van de Utrechtse Pieterskerk. Reserveren via irene.stolp@concertzender.nl wordt aangeraden. 

Tags: cultuurtip

Advertentie