An Evening with Yann Tiersen

Body: 

Puk van Rees kijkt alvast naar mei 2016 uit: dan staat Yann Tiersen in TivoliVredenburg.

Puk van Rees kijkt alvast naar mei 2016 uit: dan staat Yann Tiersen in TivoliVredenburg.

Wat raad je aan?
An Evening With Yann Tiersen.

Waarom is dit volgens jou de moeite waard?
De componist Yann Tiersen, wie kent hem niet van de film ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ (2001). Net als de film Amélie is Yann Tiersen’s muziek melancholisch en betoverend. Zijn soundtrack voor deze film en die voor de film ‘Good bye, Lenin!’ (2003) hebben Tiersen dan ook wereldberoemd gemaakt. Hierna heeft dit Franse multitalent, bekwaam in onder andere de piano, de viool, de gitaar en de accordeon, echter niet stilgezeten en nog een handvol albums uitgebracht. Binnenkort brengt hij zijn nieuwe bladmuziekboek ‘UESA’ uit, met daarin tien composities voor piano en viool die hij op 6 mei in onze eigen TivoliVredenburg ten gehore zal gaan brengen.

Tegelijkertijd is de componist bezig met een nieuw project, waarin hij de hele wereld over zal fietsen en telkens in de buitenlucht en in verbintenis met de natuur delen van zijn nieuwe album op zal nemen, te beginnen in Noorwegen. Hierover zal binnenkort een documentaire genaamd ‘Cycle Norway’ verschijnen (Bonustip!).

Waar moet ik in het bijzonder op letten?
De composities in het boek ‘UESA’ gaan over de woonplaats van Tiersen, het eiland Ouessant in Bretagne, Frankrijk. Op zijn website zegt hij hierover: “Each piece is related to a specific location on an island of the coast of Brittany called Ouessant (‘Eusa’ in Breton) where I live. Ouessant is more than just a home though – it’s a part of me. The idea was to make a map of the island and, by extension, a map of who I am.” Tiersen werd geboren in de Franse provincie Bretagne, of ‘Breizh’ in het Bretonse dialect, dat hij zelf ook machtig is.

Tiersen tourt heel Europa door met zijn nieuwe composities, maar dit is zijn enige concert in Nederland, dus voor de fans: grijp je kans, er zijn gek genoeg nog kaarten!

Wat, waar, wanneer?
Vrijdag 6 mei bij Tivoli Vredenburg. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 27,50 op de site van TivoliVredenburg

Facebook Twitter Whatsapp Mail