This is Film! Film Heritage

Evelien stuurt je op pad naar Amsterdam in haar cultuurtip: de collegereeks This is Film.

Wat raad je aan?
Collegereeks This is Film! Film Heritage in Practice in EYE Amsterdam.

Waarom is dit volgens jou de moeite waard?
Rebellie alom deze week, met een cultuurtip buiten Utrecht! Ik vraag je deze week om af te reizen naar onze mooie hoofdstad. EYE Amsterdam organiseert namelijk een openbare collegereeks over opmerkelijke filmrestauraties en filmerfgoedprojecten die zeer de moeite waard is. In zes presentaties van 2,5 uur gaan verschillende sprekers in op film als cultureel erfgoed en de praktijk van het restaureren van films. Er zijn al drie colleges geweest, maar dat is geen probleem: de colleges zijn prima los te volgen.

Er wordt een verscheidenheid aan onderwerpen behandeld. Het college van 25 februari staat in het teken van de vroege kleurenfilms (gemaakt tussen 1895 en 1914), die met de hand, frame voor frame, ingekleurd werden. Het college van 3 maart richt zich op de overwegingen die gemaakt moeten worden als filmerfgoed in een tentoonstelling gepresenteerd moet worden. En het college van 10 maart gaat over de ontwikkeling van filmapparatuur, van de vroegste voorbeelden tot de smartphone. Voor ieder wat wils dus!

Waar moet ik in het bijzonder op letten?
De lezingen worden standaard gevolgd met een filmvertoning en een Q&A met een gastspreker. Hartstikke tof dus, want dan kun je alles wat je net hebt geleerd gelijk in de praktijk toegepast zien!

Wat, waar, wanneer?
This is Film! Film Heritage in Practice in EYE Amsterdam. De komende drie colleges zijn op 25 februari, 3 maart en 10 maart. Check de site voor meer informatie.

Tags: cultuurtip

Advertentie