Hans Aarsman

Body: 

Cultuurmedewerker Linda tipt deze week voor je: theatervoorstelling Zelf Weten van Hans Aarsman.

Cultuurmedewerker Linda tipt deze week voor je: theatervoorstelling Zelf Weten van Hans Aarsman.

Wat raad je aan?
Hans Aarsman met voorstelling ‘Zelf Weten’.

Waarom is dit volgens jou de moeite waard?
Sla je die tabelletjes en grafiekjes in wetenschappelijke artikelen ook altijd over? Ben je meer van het kwalitatief onderzoek? Moet je data-analyse over een week af maar durf je SPSS niet op te starten? Hop, naar het theater dan. Want Hans Aarsman heeft vanavond éen boodschap voor je: data is niet saai.

De voormalig fotojournalist turft zelf alles. Zo zit hij gerust een hele dag op het IJ-pontje om reizigers te tellen en in te delen: wandelaar, fietser, scooterrijder. Hij betrekt leeftijd en gewicht erbij, haarkleur en geslacht misschien. Het leuke daaraan? In al die droge feitjes bij elkaar ziet hij de meest wonderlijke correlaties. Niet altijd even wetenschappelijk, wel altijd even lollig.

Hoewel zijn extravagante gedachtengangen misschien niet de beste tip voor je eigen werkstuk zijn — toegegeven, validiteit en betrouwbaarheid zijn ver te zoeken — geeft Aarsman op z’n minst een beetje inspiratie. Hij is geestig, bevlogen en geeft data eindelijk een beetje glans. Bovendien bewijst hij dat fancy exceltabellen en diagrammen volledig overrated zijn: met een potlood en een blocnote ben je een heel eind. Scheelt tijd, kun je nog een voorstelling meepikken.

Waar, wat, wanneer?
Podium Hoge Woerd (Hoge Woerdplein 1, De Meern), vrijdag 13 november; 20.30 uur. Kosten: voorverkoop  standaard 19 euro; met studentenkaart 16 euro. 

Facebook Twitter Whatsapp Mail