La Casita del Mojo
Voor de cultuurtip van deze week gaat Watse op culinaire toer: hij tipt een Spaans eethuisje.
Wat raad je aan?
Bezoek dit eethuisje en neem een hapje van Spaanse culinaire ziel. Sterker nog, neem een beet uit zoveel mogelijk stukjes van de keuken van het grootste gedeelte van het Iberisch schiereiland!
Waarom is dit volgens jou de moeite waard?
Dat Spaans eten lekker is, dat staat buiten kijf. Het eten in deze gewijde domicilie is daarbovenop ook een ervaring. De knusheidsgevoelens zijn niet van je af te slaan wanneer je dit schattige huisje binnentreedt, je bent thuis.
Een groot deel van de keuken staat in wat voelt als de woonkamer, waar het effectieve deel van het eethuis zich bevindt. Vragend naar de menukaart word je dan ook verzocht een kijkje te komen nemen in de keuken, waar de keuzes van de dag staan tentoongesteld. Je voelt je een soort van wereldreiziger in je eigen stad je de opties ziet. Ga verder dan Paella of Jamon Iberico!
Er is de informele mogelijkheid om je begrip van de Spaanse taal te testen. Ook is het een leuk idee voor als je ouders je (of andersom) eens uit eten zouden nemen maar geen locatie weten in Utrecht.
Waar moet ik in het bijzonder op letten?
Wat is nou de mojo waaraan dit huisje gewijd is? De eigenaren leggen je het graag uit, in taal én smaak.
Wat, waar, wanneer?
La Casita del Mojo in de Loeff Berchmakerstraat 36. Reguliere restaurantopeningstijden.