Najaarsconcerten Studentenorkesten

Cultuurmedewerker Ilya tipt deze week een hele reeks najaarsconcerten van de verschillende Utrechtse studentenorkesten en -koren.

Wat raad je aan?
Najaarsconcerten Studentenorkesten

Waarom is dit volgens jou de moeite waard?
Genoeg van alle die Michael Bublé en Mariah Carey kerstliedjes die vanaf 6 december 24/7 op Skyradio te horen zijn? Verschillende Utrechtse studentenorkesten, koren, en ensembles geven in de donkerste maand van het jaar hun najaarsconcerten. Zo brengt het Kunstorkest Nederlandse barokmuziek ten gehore terwijl het Huisorkest door middel van verschillende muzikale genres en kunstvormen een vrije bewerking van A Christmas Carol van Charles Dickens opvoert. Het USKO sluit zijn lustrumjaar af met Ein Deutsches Requiem van Brahms en Schumanns Cello Concerto (met de cellist Pieter Wispelwey als solist). Ook het USConcert viert een feestje, zij voeren ten gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de Finse componist Sibelius o.a. zijn tweede symfonie uit. Naast het Huisorkest geeft ook de Utrechtse Studenten Cantorij een concert met een kerstelijk (en enigszins luguber) tintje. Zij laten naast oude muziek over de geboorte van Jezus ook “een bittere keerzijde horen over kinderen die stierven en hun ouders in groot verdriet achterlieten.”

Waar moet ik in het bijzonder op letten?
De agenda’s van de Big Mondays, Medusa en Dekoor. Hun plannen voor de maand december zijn nog niet bekend. Houd hun websites in de gaten voor meer informatie want ook deze gezelschappen zijn zeker de moeite van het bezoeken waard!

Waar, wat wanneer?
Heel december op verschillende plekken in Utrecht. Kaartjes zijn (voor ongetwijfeld een zacht prijsje) t.z.t te koop op de websites van de studentenorkesten. Een overzicht van alle studentenmuziekgezelschappen die aangesloten zijn bij het KOSMU (Koördinerend Orgaan Studenten Muziekgezelschappen Utrecht) kan je hier vinden.

Advertentie