Schwalbe speelt een tijd

Cultuurmedewerker Tomy tipt deze week de nachtelijke theatervoorstelling Schwalbe speelt een tijd.

Wat raad je aan?
De nachtvoorstelling Schwalbe speelt een tijd van theatercollectief Schwalbe.

Waarom is dit volgens jou de moeite waard?
Zeg nu zelf, hoeveel mensen kunnen zeggen dat zij een nacht lang in het theater hebben doorgebracht? Vrij weinig denk ik, maar jij hebt nu de kans dit te gaan doen. Theatercollectief Schwalbe speelt dit seizoen met het concept tijd en gedurende de repetities kwamen de theaterleden tot de conclusie dat de voorstelling die hieruit voortkomt tijdens de nacht moet worden gespeeld. Tussen 23:59 uur en 6:00 uur spelen zij en zoals ze hier zelf over zeggen: “Deze tijd intrigeert ons omdat deze buiten het ritme van de dag plaatsvindt, buiten de tijd waarin we gewend zijn om te werken, te eten, naar iets te kijken.”

Tijdens deze 6 uur en 1 minuut gaat Schwalbe aan de slag met gebruikte decorstukken van andere theatergroepen; ze bouwen ze op en ze bouwen ze ook zo weer af. Zo ontstaat er een reeks aan beelden waar jij als bezoeker zelf je eigen verhaal bij mag vormen. Je mag het je zo comfortabel maken als je zelf wilt; er is ruimte om in en uit te lopen of om een dutje te gaan doen. Alles om deze nacht door te komen.

Waar, wat en wanneer?
Zaterdag 5 maart van 23:59 uur tot 6:00 uur in Theater Kikker. Een kaartje kost 15 euro. Voor meer info zie de site van Schwalbe of Theater Kikker.

Advertentie