Taste of Holland

Body: 

Cultuurmedewerker Jessica heeft een smakelijke tip voor je: foodfestival Taste of Holland in de Jaarbeurs.

Cultuurmedewerker Jessica heeft een smakelijke tip voor je: foodfestival Taste of Holland in de Jaarbeurs.

Wat raad je aan?
Foodfestival Taste of Holland.

Waarom is dit volgens jou de moeite waard?
Foodfestivals duiken de laatste jaren overal op in Nederland, dus waarom zou je naar dit event gaan? Uniek aan deze belevenis is het nationale karakter ervan. Dit betekent dat de Nederlandse keuken weer op de (diner)kaart wordt gezet door te laten zien dat wij Nederlanders veel meer kunnen dan een stamppot maken of een portie erwtensoep in elkaar flansen. Restaurants uit heel het land strijken neer in Utrecht, én brengen hun topchefs mee die het publiek lekkere gerechten voorschotelen. Geniet van wijntjes van Lefebvre, burgers van The Butcher of eet uit een schilderij.

Genoeg gegeten en gedronken? Dan wordt het tijd om inspiratie op te doen voor het avondeten bij een BBQ masterclass van Julius Jaspers, een Ready Steady Cook sessie met bekende chefs of door meteen zelf aan de slag gaan bij een van de vele workshops. Als je durft kun je ook je kookskills testen in Academy for Masterchefs waar jij de strijd aangaat tijdens een Mysterybox challenge onder begeleiding van jouw favoriete Masterchefkandidaten.

Waar moet ik in het bijzonder op letten?
Bier drinken tijdens college? Tijdens het interactieve biercollege van de Taste of Holland mag dat gewoon. Sterker nog, het is de bedoeling. Je leert hier namelijk niet alleen meer over de geschiedenis en het brouwproces van vier verschillende bieren, maar ook je smaakpupillen maken kennis met deze drankjes. Als je niet zo’n fan bent van bier kun je ook meer leren over bijvoorbeeld foodfotografie, wijn of cocktails. Studeren in het weekend was nog nooit zo leuk!

Waar, wat, wanneer?
Taste of Holland is van 12-14 februari 2016 te bezoeken in de Jaarbeurs Utrecht. Een kaartje kost €10,00 op de site, maar je kunt ze ook goedkoper vinden op Groupon (€6,95). Kijk hier voor meer informatie en het programma.

Facebook Twitter Whatsapp Mail