Meer uitdaging in je studie

Deze keer bij de Studietip Sjoerd, die zijn studie te makkelijk vindt. Een luxeprobleem? Sjoerd vindt van niet. DUB vroeg Studieadviseur Marian Brands om advies.

Beste DUB,

Ik ben tweedejaars student en ik heb het idee dat mijn studie me niet genoeg uitdaagt. Voor tentamens haal ik makkelijk een 8 of hoger, zonder echt mijn best ervoor te doen. Ik hoef de stof maar één keertje door te nemen en aanwezig te zijn bij de hoorcolleges en ik haal een hoog cijfer.  Vooral tijdens tentamenweken verveel ik me, omdat iedereen dan aan het leren is. Eerst dacht ik nog dat het kwam doordat ik in het eerste jaar zat, maar nu in het tweede jaar verveel ik me nog steeds! De vakken die ik volg, vind ik wel heel erg interessant. Wat kan ik doen om meer uit mijn studie te halen?

Groetjes,
Sjoerd

 

Beste Sjoerd,

Ik adviseer je om eens een afspraak te maken met je tutor en samen op zoek te gaan naar verrijking en verdieping binnen de gekozen major. Daarnaast raad ik je aan om eens een kijkje te nemen bij de honours-trajecten die de universiteit aanbiedt.

Honours-trajecten zijn programma’s die je naast  je studie volgt. Per opleiding verschilt het honours-programma: zo zijn sommige programma’s specifiek gericht op onderzoek en andere deels in het Engels. Vaak volg je extra cursussen en masterclasses of je neemt bijvoorbeeld deel aan excursies, forums, lezingen of een summerschool. Maar er zijn ook programma’s die los staan van je eigen opleiding en universiteitsbreed worden aangeboden. Zo kun je meer uit je studie halen.

Vriendelijke groet,

Marian Brands
Studieadviseur

Liefdesperikelen, geldproblemen, studiestress, zwart gat? Alle studenten lopen wel een keer tegen een probleem aan tijdens hun studie. Weet je niet bij wie je terecht kunt voor antwoorden? DUB zoekt je dilemma met liefde voor je uit bij de juiste persoon.  Stuur je vraag, eventueel anoniem, naar DUBredactie@uu.nl onder vermelding van De Studietip.

Advertentie