De collegezaal van Elise Bakker

“Die houding van: ‘hoe ga ik dit overleven?!’, ja die kom je wel veel tegen bij statistiekcursussen.” Elise Bakker is orthopedagoog en geeft veel statistiekles aan eerste en tweedejaars pedagogiekstudenten. De meeste werkgroepen vinden plaats in het splinternieuwe Langeveldgebouw in de Uithof.

“Ik geef vooral verplichte cursussen; onder andere statistiek. Dat studenten daar regelmatig met zo weinig vertrouwen aan beginnen, is juist wel leuk. Je ziet op een gegeven moment kwartjes vallen en er zijn zelfs studenten bij die het uiteindelijk echt leuk gaan vinden. Maar dat geldt niet voor iedereen,” lacht Bakker.

Een dag per week is ze als orthopedagoog werkzaam in ambulatorium van de universiteit. “Het ambulatorium is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, vergelijkbaar met Altrecht. Er komen kinderen tussen de 4 en 18 jaar waarmee iets niet helemaal goed loopt in de ontwikkeling. Denk aan: problemen op school, criminialiteit of angsten en depressies. Met het laatste heb ik het meeste te maken. Als orthopedagoog moet je dan een diagnose stellen en eventueel een begeleidingsplan opstellen.” Waarom ze ooit heeft gekozen voor orthopedagogiek? “Ik twijfelde tussen psychologie en pedagogiek, maar ik vond kinderen net wat interessanter dan volwassenen.” 

Tags: de werkplek

Advertentie