De werkplek: De daktuin van Teun Berting

Teun Berting is coördinator horeca van de Daktuin, een duurzame tijdelijke loungeplek op de Uithof. “Ik probeer mensen via eten met elkaar te verbinden.”

Sinds twee weken kun je weer loungen, eten en drinken en meedoen aan workshops op het dak van de parkeergarage aan de Cambridgelaan. De insteek van de Daktuin is duurzaamheid en bewustwording: van biologisch bier tot het ruilen van spullen, van moestuintjes tot het ‘verantwoord toilet’.

“Het is primitief; dat woord zou in ere hersteld moeten worden. We hebben aandacht voor de natuur en zoeken de juiste balans. Het draait op vrijwilligers; hier hebben studenten echt hun eigen inbreng. Ik noem het wel eens een bruistablet in de betonnen wetenschapstuin die De Uithof is.”

Hij heeft zijn studies Taal- en Cultuurstudies en Gender Studies nog niet afgemaakt. “Ik ben op zoek naar praktische ervaring in plaats van alleen het vergaren van kennis. Ik doe graag iets dat direct effect heeft.” Daarom ging hij, voordat hij zijn scriptie af had, op reis naar Uganda en werkte hij met daklozen. Ook zijn werk voor de Daktuin past hierbij.

“We schenken koffie die twee ondernemers uit Breukelen zelf gebrand hebben. Ik vind het erg leuk om met zulke mensen samen te werken. Het roept ook interessante vragen op, waarop ik zelf nog geen antwoord heb. Als iemand die koffie niet lekker vindt, zeg ik dan: ‘dit is hoe echte koffie smaakt’, of pas ik het aanbod dan toch aan hun wensen aan door gewone koffie te verkopen?”

Advertentie