De vaste flexplek van Sandra de Pleijt

Sandra de Pleijt is promovenda bij de afdeling Economische en sociale geschiedenis. Ze heeft een flexplek op de zolder van de Drift.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Sandra de Pleijt, 28 jaar oud, en als aio werkzaam bij de afdeling Economische en sociale geschiedenis van het departement Geschiedenis en kunstgeschiedenis. In mijn proefschrift onderzoek ik de relatie tussen menselijk kapitaal en economische ontwikkeling. De focus ligt op Holland en Engeland, aangezien deze landen economische groei wisten te genereren in de vroegmoderne tijd: denk hierbij aan de gouden eeuw en de industriële revolutie.

Waar is je werkplek?
Deze kamer is in de binnenstad op Drift 6, kamer 2.09. Deze kamer is een zolderverdieping bestaande uit tien flexplekken.

Wat is opvallend aan deze werkplek?
Opvallend is dat we dus flexplekken hebben. De afdeling Economische en sociale geschiedenis is relatief groot en actief. Zo gaan we bijvoorbeeld iedere werkdag samen lunchen. Gevolg hiervan is dat iedereen van de afdeling vaak aanwezig is, waardoor de flexplekken eigenlijk vaste werkplekken zijn geworden.

Advertentie