De bijna verlaten werkplek van Joop Hox

Body: 

Joop Hox is net met pensioen en kan nog gebruik maken van zijn oude kamer tot zijn opvolger erin komt. De  hoogleraar methodologie heeft niet veel meer nodig dan een computer en een paar boeken. 

Joop Hox is net met pensioen en kan nog gebruik maken van zijn oude kamer tot zijn opvolger erin komt. De  hoogleraar methodologie heeft niet veel meer nodig dan een computer en een paar boeken. 

Wie bent u en wat doet u?
Ik ben hoogleraar methodologie van sociaalwetenschappelijk onderzoek. Ik doe onderzoek naar onderzoeksmethoden en hoe die beter kunnen. 

Waar is uw werkplek?
Mijn werkplek is in het Sjoerd Groenmangebouw - het bakstenen gebouw dat in De Uithof over de Heidelberglaan heen gebouwd is. Mijn werkplek is op dit moment tijdelijk; ik ben nu net met emeritaat, binnen enkele maanden zal mijn opvolger deze kamer gaan bewonen. De computer op de foto's achter mij is een Kaypro - een variant op mijn eerste computer, de Osborne 1.

Wat is opvallend aan uw werk of werkplek?
Het enige dat ik echt nodig heb is een computer en wat boeken. Wat dat betreft is het wel mooi dat mijn eerste computer meteen een draagbare was! Ik ben benieuwd wat mijn opvolger van deze plek gaat maken! 

Facebook Twitter Whatsapp Mail