Universiteiten moeten niet alle bijbanen van hoogleraren controleren

Hoe gaan wetenschappers om met het krachtenveld van wetenschappelijke en niet-wetenschappelijke belangen? Deze vraag stond gisteren centraal tijdens een debatavond met hoogleraren Arnoud Boot (UvA-hoogleraar financiƫle markten), Frans Brom (UU-professor ethiek en technologie), Frank Miedema (vicevoorzitter Universitair Medisch Centrum Utrecht) en Ed Brinksma (rector magnificus van de Universiteit Twente) van Spui25. (Bron: Folia)