Benefiettoernooi Odysseus '91 brengt drie keer het streefbedrag op

Het was voor de goede doelen commissie van USVV Odysseus '91 genaamd Ody Unites de eerste keer dat ze een benefietwedstrijd organiseerde. Het doel van de actie was geld ophalen waarmee het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) knuffels kan kopen om te geven aan kinderen. Deze knuffels kosten een euro per stuk.

Esmée Mangoensoewito, secretaris bij USVV Odysseus '91 was er vanaf het begin tot en met het einde bij. "We trapte om 10.00 uur af en om 21.00 uur werd de laatste shift gespeeld.  Voorafgaand aan de benefietwedstrijd konden alle deelnemers al geld ophalen. Bij de aftrap was er daardoor al ruim 6000 euro opgehaald. Dat is mooi want het allereerste streefbedrag was 2000 euro. Op de ene helft van het veld werd 7v7 gespeeld en op de andere helft werd een soort festivalsfeer gecreëerd met dj's, een tap langs het veld, en diverse spellen waarmee geld werd opgehaald." 

Taarten gooien
Er vond was ook een taartenveiling. Esmée: "Als je de taart won kon je kiezen: hem zelf opeten óf de taart in het gezicht van een bestuurder gooien. Die van mij belande helaas gewoon in m'n gezicht, maar ja, alles voor de kindertjes." Ook werden er items gedoneerd. Één van deze items was een gedragen wedstrijdshirt van de keepster van het Nederlands vrouwenelftal. "Ik heb fanatiek geboden op het T-shirt en uiteindelijk ben ik er gelukkig ook mee naar huis gegaan!" 

Drie keer het streefbedrag
Het uiteindelijk opgehaalde bedrag is nog niet helemaal duidelijk. "We verwachten dat we inmiddels rond de 7000 euro hebben, wat zou betekenen dat we voor een heel jaar lang de knuffeltjes voor het WKZ kunnen bekostigen," aldus Esmée. Een leuke toevoeging aan het geheel: Ody Unites is bezig met het opzetten van een team voor vluchtelingen en zij hebben de laatste twee uur van de benefietswedstrijd ook al meegespeeld.

 

 

A post shared by DUB (@dubnieuws) on May 23, 2018 at 8:34am PDT

 

Advertentie