Knallen voor de Ragweek

Dorien Bakker (21) woont in Utrecht en doet dit jaar een bestuursjaar bij Volleybalvereniging Van Slag. Het bestuur organiseerde een actie bij de club om geld in te zamelen voor de Ragweek die dit jaar van 7 tot en met 14 maart was.

Dorien: "Met mijn bestuur hebben we tijdens de Ragweek een actie gehouden: het RAG van Fortuin! Mensen konden in de sportkantine van Sportcentrum Olympos voor 2,50 euro aan het rad draaien. Zo hebben we geld opgehaald voor de goede doelen van de Ragweek. Dit jaar waren dat 113 zelfmoordpreventie en uitgestelde kinderfeestjes. Onze penningmeester is nog bezig met de afrekening dus we weten nog niet wat de totale opbrengst is."

Ragweek
De Ragweek is een jaarlijks terugkerende week waarin studenten geld ophalen voor goede doelen.  Tijdens deze week werden er verschillende activiteiten georganiseerd in samenwerking met studenten-, studie- en studentensportverenigingen.

Ook UMTC in actie 
Ook studentenvereniging UMTC deed mee en haalde ruim 1834 euro op voor de goede doelen. Feylin Janssen van UMTC: "Studenten zijn een bevoorrechte groep in de samenleving, wat betekent dat zij de mogelijkheid hebben om hulp te bieden aan hen die het nodig hebben. Studentenverenigingen lijken soms enkel te draaien om gezelligheid, maar bij UMTC vinden wij het ook belangrijk om het meeste uit je studententijd te halen en maatschappelijk betrokken te zijn. Onze RAGweekcommissie heeft een week vol creatieve acties georganiseerd om geld op te halen en de vereniging bewuster te maken van het feit dat niet iedereen het even goed heeft."

Advertentie