Tijden herleven in de Universiteitsbibliotheek

Annelies Waterlander (28) heeft vorig jaar haar bachelor Islam en Arabisch behaald aan de Universiteit Utrecht. Inmiddels werkt ze vijf maanden als redacteur bij DUB. 

Annelies: "Tijdens onze lunchpauze maken mijn collega en ik vaak een wandeling. Dit keer liepen we ook even langs onze expositie in de Universiteitsbibliotheek in de Uithof. Daar is een aantal pagina's te zien van toen DUB nog het U-blad was. Mijn oog viel op deze plaat met de kop 'Veritas geschokt door sancties'. Een artikel uit 2002 toen de UU besloot de bestuursbeurzen van de vereniging op te schorten naar aanleiding van berichten over misstanden tijdens de ontgroening. Een bericht dat de afgelopen tijd weer actueel werd door het nieuws over de kennismakingstijd van UVSV die gefilmd werd door Rambam. In de berichten daarover hebben wij ook weleens gerefereerd aan deze zaak, dus toevallig dat hij dan ook in de expositie hangt."

De expositie van de oude Ubladen is nog tot 30 januari te bewonderen in de Universiteitsbibliotheek Uithof. Daarna verhuist de expositie naar de Universiteitsbibliotheek Binnenstad.

 

 

A post shared by DUB (@dubnieuws) on Jan 16, 2018 at 6:25am PST

 

 

 

 

 

 

Tags: dubstagram | ublad

Advertentie