DUB panel

DUB legt een selecte groep UU’ers stellingen voor over de universiteit. Wat vinden deze studenten en medewerkers van ontwikkelingen binnen het onderwijs, het onderzoek of het studentenleven? Het DUB-panel is een belangrijke graadmeter van de universitaire gevoelstemperatuur. Leden van het DUB-panel zijn uitgenodigd door de redactie en reageren op persoonlijke titel.

Wie interesse heeft om toe te treden, kan contact opnemen met hoofdredacteur Ries Agterberg.


 

 Rik Vangangelt
is beleidsmedewerker bij het Centre for Academic Teaching and Learning en promoveert op de expertiseontwikkeling van universitair docenten in het doen van onderwijsonderzoek. Hij is neerlandicus en was tijdens zijn studententijd actief in de medezeggenschap.
  
 Irina van Aalst
is Universitair Hoofddocent Urban Geography. Als Stadsgeograaf richt ze zich op stedelijke openbare ruimten en het dagelijkse leven op straten, pleinen en buurten. Verder geeft ze leiding aan het masterprogramma Urban & Economic Geography en is zij faculteitsambassadeur voor Community Engaged Learning (CEL).
  
 Laura Hendricx
Software asset manager
  
 Bé Mijland
is coördinator loopbaanoriëntatie bij de faculteit Geesteswetenschappen. Diens doel is bijdragen aan een rechtvaardige (dus inclusieve, veilige en duurzame) universiteit is waarin iedereen verantwoordelijkheid toont. Bé heeft aan de Universiteit voor  Humanistiek gestudeerd.
  
 Kimberly Naber
Onderzoeker Interculturele Communicatie
  
 Levi Bierhuizen
is student psychologie en werkt als schrijf- en studeercoach bij het Skills Lab. Ik ben in het bijzonder geïnteresseerd in de klinische en sociale psychologie. 
  
 Chris Bil
Masterstudent Aardwetenschappen
  
 Jet Langedijk 
Student Kunstmatige Intelligentie
  
 Floris van den Berg
is als filosoof gespecialiseerd in milieufilosofie, maar hij heeft over bijna alles een mening. Hij publiceert filosofieboeken voor een breed publiek waaronder de tetralogie: ‘De vrolijke veganist’, ‘De vrolijke feminist’, ‘De olijke atheïst’ en ‘De vrolijke naturist’. Hij streeft ernaar dat de UU volledig veganistisch wordt. 
  
 Michiel Fleerkate
werkt als onderwijskundig ondersteuner ICT & Onderwijs bij de faculteit Geesteswetenschappen, voor al uw vragen en ideeën over de inrichting van het onderwijs.  Daarnaast helpt Michiel bij de praktische kant als keyuser van verschillende onderwijsapplicaties.
  
 Bouke van Gorp
Cultureel geograaf
  
 Casper Hulshof
Onderwijswetenschapper
  
 Marte Vroom
Masterstudent Urban & Economic Geography
  
 Frank van Rijnsoever
Innovatiewetenschapper
  
 Mies van Steenbergen
is researchanalist bij de Advanced Drug Delivery and Drug Targeting-groep. Hij is de beheerder van veel wetenschappelijke apparatuur en instructeur voor stagestudenten. Verder is hij actief in het Lokaal Overleg (het overleg van de werknemersorganisaties met het universiteitsbestuur over de arbeidsvoorwaarden red. DUB) en voorzitter van de kiescommissie van de faculteit Bètawetenschappen. Ten slotte is hij ook nog BHV'er.
  
 Sterre van Wierst
is masterstudent Cancer, Stem Cells & Developmental Biology. Ze was studentassessor ('20-'21) van de faculteit Geneeskunde.
  
 Thomas Visser
Student Geneeskunde
  
 Serena Di Palma
Farmaceutisch wetenschapper
  
 Kirsten Buist
is universitair hoofddocent Pedagogische Wetenschappen. Zij is ontwikkelingspsycholoog en pedagoog en doet onderzoek naar broer/zus-relaties. Daarnaast is zij lid van de faculteitsraad van Sociale Wetenschappen.
  
 Brandt van der Gaast
is universitair docent bij de vakgroep Theoretische Filosofie. Hij coördineert de bachelor Filosofie en is ook betrokken bij de opleiding PPE (Philosophy, Politics & Economics). In zijn vrije tijd kun je hem soms roeiend aantreffen op het Merwedekanaal.
  
 Quintijn de Leng
is masterstudent Global Urban Transformations. Daarnaast werkt hij mee aan onderwijsinnovatie en mobiliteitsonderzoek, en is hij actief in de faculteitsraad Geowetenschappen. Voor DUB was hij gedurende 2024 campuscolumnist.
  
 Imar de Vries
is universitair docent New Media & Digital Culture en opleidingscoördinator van de Bachelor Communicatie- en informatiewetenschappen. Zijn onderzoek richt zich op tekstuele en audiovisuele retorieken van verbetering, en de rollen die (digitale) technologieën daarin worden toebedeeld. Hij was van 2010-2023 lid van de Faculteitsraad Geesteswetenschappen en is nu actief als Kernteamlid in de Sectorplannen van GW.