Bètameisje maakt heerlijke chocoladetaart

Een borstkankeronderzoeker wint een prijs die ze niet kende en aandacht voor een taartenbakwedstrijd van bètastudenten. Alle UU-prijswinnaars op een rijtje in deze nieuwe aflevering van 'Hiep Hiep Hoera'.

Bètastudenten krijgen geen genoeg van chocolade
O, wat was het afgelopen maandag smullen in het Minnaertgebouw bij de taartenbakwedstrijd van studievereniging A-Eskwadraat. De winnares maakte een chocoladetaart met witte chocomousse, en kreeg als eerste prijs… een grote chocoladereep.

Chocolade is momenteel kennelijk heel erg hip bij A-Eskwadraat. Onlangs maakten de studenten ook al een chocofondue voor scholieren die de open dagen bezochten. DUB bespeurt een trend!


Rechtenstudente op luxereis naar Dubai
Je hebt prijzen, en je hebt PRIJZEN. Rechtenstudente Ida Lintel krijgt een compleet verzorgde (vijfsterrenhotel) reis voor twee personen naar Dubai. Waarom? Omdat ze winnaar is van BestGraduates Law 2013, een recruitment game voor afstuderende juristen.

"Ida beschikte over juridische kennis, een goede presentatie en was creatief in het debat. Die combinatie maakte haar een terechte winnaar", aldus de jury onder leiding van de Utrechtse hoogleraar Adriaan Dorresteijn. "Daarbij viel bij de pitch haar passie voor het vak positief op."


Stiekem opgegeven door professor
Een prijs winnen is bijzonder, helemaal als je niet weet dat je in de running bent. Het overkwam Cathy Moelans, pathologe bij het UMC Utrecht. Zij won de Henny C. Dirven Prijs voor borstkankeronderzoek en de bijbehorende 5000 euro.

“Dit is een hele grote verrassing, want ik wist zelf niet van het bestaan van de prijs”, zegt Moelans op de site van het UMC Utrecht. “Professor Paul van Diest heeft mij stiekem opgegeven voor deze prijs. Dat hij vorig jaar plotseling om mijn cv en publicatielijst vroeg, daar zocht ik niks achter.”


Chemisch talent studeert in Utrecht
Heeft Utrecht de beste scheikundestudenten van Nederland? Je zou het wel denken na de uitreiking van de studentprijzen van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV). Zowel de nummer één (Jaco Geuchies) als de nummer twee (Katinka Wondergem) studeert aan de UU. Gefeliciteerd!


Sportonderzoekers kunnen weer even vooruit
Ka-ching! Subsidieverstrekker NWO stelt bijna 10 miljoen euro beschikbaar voor onderzoeken over sport, en de Universiteit Utrecht en het UMCU zijn vertegenwoordigd in vijf projecten.

Zo gaat geograaf Dick Ettema manieren waarop sport en fysieke activiteiten gestimuleerd kunnen worden door slimme inrichting van de openbare ruimte. Cultureel antropoloog Martijn Oosterbaan doet mee aan een onderzoek naar de impact van vrouwenvoetbal op allochtone meisjes.


Farmaciestudent in de finale ECHO Bèta Techniek Award 2013
Gaat Cedric Lau een summercourse aan de UCLA winnen? Op 17 april weet hij het. Dan is de uitreiking van de ECHO Bèta Techniek Award 2013, een stimuleringsprijs voor niet-westers allochtoon toptalent in Nederland.

Of hij wint of niet, Lau is nu al blij dat hij is voorgedragen voor de prijs zegt hij in een interview op de site van de faculteit Bètawetenschappen. "De gehele procedure van de ECHO Bèta Techniek Award heeft mij doen beseffen dat ik veel heb bereikt. Ik ben van mezelf vrij bescheiden; goede prestaties laat ik liever niet aan de grote klok hangen. Door de nominatie ben ik toch meer opener hiervoor gaan staan."


Utrechtse hoogleraar gaat mediawet handhaven
Promotie voor Madeleine de Cock Buning, hoogleraar Media-, Communicatie- en Auteursrecht. Ze was al commissaris bij het Commissariaat voor de Media, dat toeziet op de naleving van de Mediawet. Vanaf 1 april (geen grap) wordt ze voorzitter van dit bestuursorgaan.


Karrenvracht aan prijzen bij Geneeskunde
Een stortvloed aan prijzen wordt uitgereikt bij de jaarlijkse De Student-en-Wetenschaps-parade op 4 april. Een aantal van de  prijswinnaars is al bekend. Zo krijgt Joyce Man (student Biomedische Wetenschappen) een prijs van de Nederlandse Hartstichting, en ontvangt Annelienke van Hulst (student Geneeskunde) de WKZ-prijs.

Op de dag worden medewerker van het jaar (communicatieadviseur Maureen Kleijwegt) en docent van het jaar (neurobioloog Geert Ramakers) nogmaals in het zonnetje gezet. En er is achteraf ook nog een borrel mét hapjes.

Advertentie