'Hier had jouw naam kunnen staan'

Body: 

Het is rommelig in het kantoortje van SIB in het Pnyx-gebouw in de binnenstad. Overal liggen tassen en papieren en een grote tafel midden in de ruimte ligt bezaaid met allerlei spullen. In deze gezellige wanorde, staan SIB-leden Yvette en Rob -  sportief gekleed, klaar om te trainen voor de marathon.

Het is rommelig in het kantoortje van SIB in het Pnyx-gebouw in de binnenstad. Overal liggen tassen en papieren en een grote tafel midden in de ruimte ligt bezaaid met allerlei spullen. In deze gezellige wanorde, staan SIB-leden Yvette en Rob -  sportief gekleed, klaar om te trainen voor de marathon.

Veertien leden hebben zich tot nu toe aangemeld om mee te lopen met de UU Estafette Marathon van 25 april. Er mogen maximaal zes mensen in een team zitten, dus waarschijnlijk rent SIB met twee teams. “En dan hebben we nog mooi wat reserves, mocht er wat gebeuren tijdens het rennen”, vertelt Yvette.

Het kantoortje stroomt aan het einde van deze donderdagmiddag nog niet vol met fanatieke hardlopers. “Het is moeilijk om iedereen op hetzelfde tijdstip bij elkaar te krijgen”, zegt Yvette. “Er moet altijd wel iemand naar een college, of er moet gewerkt worden. We zien wel wie er naar de gezamenlijke trainingen komt, de rest oefent individueel.”

Een gezamenlijk kledingstijl heeft de groep nog niet voor de marathon. “Er zijn wel SIB-polo’s, maar als je gaat rennen, krijg je toch zo’n groot vel papier op gespeld”, zegt Rob.  En het geld wat we misschien aan leuke kleding zouden kunnen uitgeven, kan beter naar het goede doel.”

Geldtrommeltje

Dat  goede doel is Stichting MOVE en daar moeten ze nog wel sponsoren voor vinden. Per teamlid moet er minimaal 12,50 euro bij elkaar gerend worden, niet een bijster hoog bedrag. De drempel ligt laag, en de leden zijn dan ook van plan om bij ouders en vrienden aan te kloppen. “We kunnen tijdens een bijeenkomstavond van SIB ook een keer met een geldtrommeltje langs de leden gaan, dat komt vast wel goed”, zegt Rob. Concurrentie heeft SIB niet in het Pnyx-gebouw. “Ja, Histos wilde wel mee doen en AEGEE ook, maar die konden niet genoeg renners vinden”, gniffelt Rob.

Ondertussen komen er nog twee renners het kantoortje binnenwandelen, Bas en Ben. “Ja jongens, dit is mijn standaard hardloop outfit”, zegt een lachende Bas met fel oranje overhemd. Er wordt veel gegrapt in de groep, de sfeer is erg relaxt. “We kunnen ook voor de originaliteitprijs gaan”, oppert Rob. “Alleen lijkt rennen in een dierenpak me niet zo prettig.”

Paniek

Vlak voor de training begint, heeft Yvette nog een klein paniek momentje, waar iedereen hard om moet lachen. “Ik heb ons team nog helemaal niet ingeschreven voor de marathon”, zegt ze verschrikt. “Ik heb wel opgeschreven dat ik dat nog moest doen, maar heb er helemaal niet meer aan gedacht”, lacht ze. Gelukkig voor Team SIB, kan je je nog tot twee weken voor de marathon inschrijven.

Eenmaal buiten rent de groep een stukje richting Domplein en buigen dan af naar het Wilhelminapark en vandaar naar De Uithof. “Eigenlijk had er op mijn t-shirt moeten staan: hier had u naam kunnen staan”, grapt Ben. Dan trekken we misschien nog wat sponsoren aan.” En weer ligt de groep in een deuk.

MM

De volgende keer test DUB of de lopers het een beetje volhouden tijdens de training.

Facebook Twitter Whatsapp Mail