Hotspot Hier trekt de aandacht

Hier moet je zijn. Dat zei Rien Nagel van de Rabobank directie bij de opening van de werk en ontspanningsruimte Hier in het bestuursgebouw op de Heidelberglaan. Een terras met zitzakken en een optreden van Voice-finalist Lenny Keylard.

Veel mensen stromen maandag 23 mei naar het plotseling verrezen terras bij de Heidelberglaan. Ze zitten onderuit gezakt op blauwe zitkussens of relaxed op een van de bankstellen. Binnen verdringen zich toppers uit het Utrechtse bank- en bedrijfsleven. Allemaal voor de opening van een nieuw concept van de Rabobank onder de verwarrende naam ‘Hier’. Een hotspot waar medewerkers, ondernemers en studenten van De Uithof elkaar kunnen ontmoeten, waar je kunt internetten of even werken omdat er geen werkplek meer vrij is in de bibliotheek. Op beeldschermen is het laatste nieuws te zien. En je kunt er pinnen want de Rabobank wil wel de aandacht op de bank vestigen.

Hier had de afgelopen weken een campagne in De Uithof om het concept bekendheid te geven. Wie zich zou aanmelden als vriend op de Facebookpagina, maakte kans op een iPad. Daar reageerden 348 mensen op. Viif van hen mocht maandagmiddag een iPad in ontvangst nemen.

Yvonne van Rooy en Rien Nagel trapten symbolisch enkele strandballen van het podium die door de menigte bij de hotspot naar binnen werden gewerkt. Hiermee opent Hier officieel de deuren. Nog tot maandagochtend is hard gewerkt om de ruimte helemaal bedrijfsklaar te maken.

Als klap op de vuurpijl mocht de reggaezanger Lenny Keylard, bekend van het programma The Voice of Holland, enkele nummers ten gehore brengen. Heel relaxed kwam hij aanwandelen, plugte zijn gitaar in en begon te zingen. Het bleef niet onopgemerkt. “De winnaar van #tvoh verstoort de rust op de uithof, nu kan ik niet studeren,“ twitterde Annemarie Vegh.

Tags: lustrum

Advertentie