1 aprilgrap Diergeneeskunde: lichtgevende hondenpoep

Body: 

De 1 aprilgrap van de faculteit Diergeneeskunde: dieetvoeding die hondenuitwerpselen beter zichtbaar maakt in het donker.

De 1 aprilgrap van de faculteit Diergeneeskunde: dieetvoeding die hondenuitwerpselen beter zichtbaar maakt in het donker.

Het persbericht werd vrijdagmiddag laat de wereld ingestuurd. De kop (Utrechtse ontdekking in de strijd tegen hondenpoepproblematiek) is niet direct verdacht, maar de inhoud des te meer.

“In samenwerking met diervoederfabrikanten hebben onderzoekers van Diergeneeskunde nu een nieuw middel gevonden in de strijd tegen de overlast van hondenpoep: dieetvoeding waaraan natuurlijke preparaten zijn toegevoegd die onder speciale condities oplichten”, staat er in het persbericht dat inmiddels offline gehaald is (hier een kopie). “Dankzij deze nieuwe, gepatenteerde methode zijn hondenuitwerpselen beter zichtbaar. In het donker zullen ze tot gemiddeld 30 meter van een lantaarnpaal nog duidelijk groen oplichten. Daarmee wordt de kans dat men er onverhoopt intrapt een stuk kleiner.”

Groene drollen? Echt waar? Als “bewijs” stuurde Diergeneeskunde ook nog de volgende foto naar de media.

Tot op heden zijn er geen media in de 1 aprilgrap getrapt, vertelt een communicatiemedewerker van Diergeneeskunde. RTV Utrecht heeft de grap wel opgenomen in een lijst regionale grappen.

Facebook Twitter Whatsapp Mail