Bomen met een rode stip worden zaterdag gekapt. Foto: Gwenda Knobel.

120 Uithofbomen worden gekapt

Body: 

Zaterdag worden tientallen bomen gekapt langs de Padualaan en de Heidelberglaan. De bomen moeten plaatsmaken voor werkzaamheden aan de Uithoflijn. In totaal verdwijnen 120 bomen.

Zaterdag worden tientallen bomen gekapt langs de Padualaan en de Heidelberglaan. De bomen moeten plaatsmaken voor werkzaamheden aan de Uithoflijn. In totaal verdwijnen 120 bomen.

De volgende fase in de aanleg van de tramverbinding van Utrecht Centraal naar De Uithof is aangebroken. Dat betekent dat er het een en ander op de schop gaat. Komende zaterdag worden tientallen bomen gekapt tussen het fietspad en de busbaan op de Padualaan en de Heidelberglaan. Het fietspad is zaterdag gesloten voor verkeer.

Behalve de bomen langs de ov-baan wordt er ook elders gekapt. Zoals bij het Minnaertgebouw. Op 22 februari is het groen naast het parkeerterrein aan de Padualaan en ten oosten van de energiecentrale van het UMC Utrecht aan de beurt. In maart worden enkele bomen verhuisd en de laatste bomen gekapt. De bomen worden nu gekapt, om te voorkomen dat er vogels in gaan nestelen. Als er nesten in de bomen zitten, mogen ze niet meer worden gekapt.

Medio 2016 gaat het grote werk in De Uithof beginnen. In augustus, wanneer onder meer de rails worden gelegd, gaan de bussen in De Uithof over het inmiddels verbrede fietspad rijden. Fietsers verhuizen naar de Leuvenlaan of de Cambrigdelaan waar het huidige fietspad wordt aangepast. Voetgangers kunnen gewoon over de Heidelberglaan blijven lopen.

In 2017, wanneer de meeste werkzaamheden klaar moeten zijn, worden er in De Uithof nieuwe bomen van gelijke grootte teruggeplant. De tram moet medio 2018 gaan rijden.

Facebook Twitter Whatsapp Mail