Al meer dan duizend reacties op Utrechts stoplichtmeldpunt

Bij het verkeerslichtmeldpunt kwamen de afgelopen dagen al meer dan duizend reacties binnen. Het stoplicht bij het Van Unnikgebouw in De Uithof en dat bij de UB in de binnenstad worden vaak genoemd als overbodig licht.

Het meldpunt is een interactieve kaart van de gemeente waar je een reactie bij elk verkeerslicht in Utrecht kan plaatsen zoals nodig, rechtsaf voor fietsers vrij, overbodig of slecht afgesteld. Dinsdag ging het meldpunt online en heeft al meer dan duizend reacties gegenereerd.

In De Uithof is het stoplicht bij de voetgangersoversteek bij het Van Unnikgebouw het meest populair als overbodig licht. Over dit stoplicht zijn tot nu toe 18 meldingen binnengekomen, bij het licht dat een aantal meter verderop staat ook nog 15. Een aantal voorbeelden van de reacties zijn:
Studenten en medewerkers in de binnenstad kunnen zich wellicht vinden in de klachten over de stoplichten bij de kruising van de Drift en de Wittevrouwenstraat waar de UB Binnenstad aan grenst. Over dit stoplicht kwamen 60 meldingen binnen. Voorbeelden van de reacties zijn:
Het meldpunt is nog te gebruiken tot en met 30 april, daarna zal de gemeente Utrecht alle meldingen inventariseren en waar zij het nodig acht, actie ondernemen.

Advertentie