Alias haalt 600 euro op met Valentijnsacties: 'Alleen een man veilen, zou politiek incorrect zijn'

Foto van de mannenveiling, via fb-pagina van Alias

De acties stonden in het teken van Valentijnsdag. Zo konden leden van Alias een kaartje kopen voor een euro, waarop zij een lieve boodschap schreven aan hun 'Valentijn'. De activiteitencommissie verzamelde de kaartjes. “De dag voor Valentijnsdag hebben wij alle kaartjes aan de rozen vastgemaakt”, zegt commissielid Nina. “Op de dag zelf zijn alle gelukkigen gecontacteerd om ze te vertellen dat er een roos op hen wachtte. In totaal ging het om 160 rozen!”

De rozenactie werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. De andere ludieke actie, een mannenveiling, was geheel nieuw. Nina: “Samen met de man werden er activiteiten geveild, want alleen een man veilen zou een beetje politiek incorrect zijn.” In totaal gingen er vijftien activiteiten onder de hamer, zoals etentjes, een middagje schaatsen of een bierproeverij. “Omdat sommige activiteiten ook voor meerdere personen bedoeld waren, liepen de biedingen soms hoog op. Het hoogste bod was voor een kroegentocht met de gehele club mannen. Dit leverde 71 euro op voor het goede doel.”

Uiteindelijk kon Alias een bedrag van 598,79 euro doneren aan de stichting Natuur & Milieu. De keuze voor deze stichting is bewust gemaakt, vertelt Nina. “Het thema duurzaamheid is voor onze studievereniging erg belangrijk. We proberen zo duurzaam en groen mogelijk bezig te zijn en alle leden ervan bewust te maken dat het milieu belangrijk is. Omdat door elke commissie geprobeerd wordt een duurzame activiteit te organiseren, hebben wij besloten om onze opbrengst aan Natuur & Milieu te schenken.”

Advertentie