Basketballen boven The Basket weer mogelijk

Binnenkort is het weer mogelijk om te basketballen boven op The Basket. Door vandalisme was het veld meer dan een half jaar gesloten.

Het is wat met die middencirkel op het basketbalveldje boven The Basket in De Uithof. In 2003 al werd er geklaagd dat de glazen middencirkel “spekkieglad” is. Zes jaar later zorgden beschadigingen in de glasplaat voor tijdelijke sluiting. In 2011 werd The Basket voor een ramp behoed. Op een zondag, toen de bar gesloten was, kwam het onderste deel van de glasplaat opeens naar beneden

Begin dit jaar werd er een nieuw hoofdstuk aan de saga toegevoegd. Onbekende vandalen maakten een enorme barst in de glazen middencirkel, waardoor basketballen niet meer mogelijk was. Wéér werd het veldje gesloten. 

Het gedoe met de glazen middencirkel is nu voorgoed voorbij. De glasplaat is onlangs vervangen door een betonnen cirkel, laat bedrijfsleider Paul Gootjes aan DUB weten. Ook is het net over het veld gerepareerd. 

Na een dag hard werken zit het dak weer dicht @BasketUtrecht #uithof pic.twitter.com/ong093vVYW

— The Basket Utrecht (@BasketUtrecht) 30 mei 2014

Binnen nu en een paar weken kan er weer gebasketbald worden, zegt Gootjes. “De lijnen op het veld worden opnieuw getrokken. Daarna gaat het veldje weer open." 

The Basket wil de heropening vieren. Gootjes: “Als alle werkzaamheden zijn afgerond en het veld weer wordt opengesteld zullen we een basketbaltoernooi organiseren. Hierbij zoeken we nog samenwerking met clubs en verenigingen.”

Advertentie